Advies & Service

Vergoeding

Wij hebben een contract met alle zorgverzekaars. Laat de kosten u er niet van weerhouden om uw voeten (semi) orthopedische schoenen te gunnen. U krijgt deze vergoed vanuit de basisverzekering en u betaalt enkel de wettelijk vastgestelde eigen bijdrage. Voor 2024 bedraagt deze 130 euro per paar voor iedereen vanaf 16 jaar en 65 euro per paar voor iedereen tot 16 jaar. Bent u aanvullend verzekerd, dan is het mogelijk dat ook een deel van de eigen bijdrage door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. Let wel op: alle zorg vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico.

Een wisselpaar: uw goed recht

Eén paar (semi)-orthopedische schoenen is niet handig. Bovendien wilt u er ook niet altijd hetzelfde uitzien. Het is dan ook in de wet geregeld dat u over twee paar goede schoenen moet kunnen beschikken. Krijgt u voor het eerst (semi) orthopedische schoenen? Dan kunt u na drie maanden een tweede paar bestellen. Dit ‘wisselpaar’ biedt u de mogelijkheid te wisselen van schoenen.

Hoe lang gaan uw schoenen mee?

Uw voeten vragen extra aandacht, uw schoenen ook. (Semi) orthopedische schoenen worden intensief gedragen, maar behouden ondanks hun kwaliteit niet eeuwig hun optimale ondersteunende werking. Geen nood, zorgverzekeraars onderschrijven de noodzaak van regelmatige vervanging en hebben hiervoor ook vaste termijnen bepaald. Onderaan deze pagina kunt u vinden wanneer u recht heeft op een nieuw paar (semi) orthopedische schoenen.

Na levering ontdekt u onze service pas echt

Bij Seuren Orthopedische Schoentechniek bent u verzekerd van een vriendelijk onthaal, deskundig advies, een brede collectie en perfect maatwerk. Maar daar houdt onze service niet op. Ook nadat wij uw schoenen hebben geleverd, staan we voor u klaar. Als er iets is: schroom niet om contact met ons op te nemen. Ook reparaties kunt u het beste door ons laten uitvoeren. In de winkel vindt u bovendien verschillende onderhoudsproducten, waarmee uw schoenen er hun hele ‘looptijd’ perfect uit blijven zien.

Houd uw schoenen mooi!

– Poets uw schoenen regelmatig. Niet alleen ziet het er mooi uit, maar de kwaliteit blijft dan ook beter behouden.
– Wissel regelmatig van schoenen, zodat ze ook de kans krijgen om te ‘ademen’.
– Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen, dit voorkomt het inzakken en kapotgaan van de hielpartij van de schoen.
– Houdt de stand van de schoen mooi door gebruik te maken van een schoenspanner.
– Laat uw schoenen regelmatig controleren. Als de binnenkant van de schoen, de inplakzool of voering aan vervanging/reparatie toe zijn, is het raadzaam hier tijdig mee te komen.

Meer informatie

Hier vindt u een overzicht van alle zorgverzeringen van 2024 en de daarbij behorende vergoedingen voor orthopedische schoenen: