Werkwijze

Stap voor stap naar passende schoenen

Gaat u voor het eerst (semi)orthopedische schoenen bestellen? We vertellen u graag hoe wij te werk gaan. In negen eenvoudige stappen pakken we uw voetproblemen aan. Daarna zult u versteld staan: zoveel verlichting kunnen perfect passende (semi)orthopedische schoenen u geven.

1. U maakt eerst een afspraak met de huisarts om uw gezondheidsklachten te bespreken.
Ligt de oorzaak bij uw voeten, dan zal de huisarts u een verwijzing geven voor steunzolen of semi-orthopedische schoenen. Voor orthopedische schoenen zal de huisarts u doorverwijzen naar een specialist.

2. Ziet de specialist een oplossing in orthopedische schoenen dan schrijft deze een verwijzing uit.

3. Nu u in het bezit bent van een verwijzing, kunt u een afspraak maken met de orthopedisch schoentechnicus van uw keuze: Seuren Orthopedische Schoentechniek. Afhankelijk van uw situatie onderzoeken we uw voeten, we maken een blauwdruk en indien nodig een gipsmal en meten wij uw voeten nauwkeurig op.

4. Bij enkele zorgverzekeraars is vooraf een machtiging/akkoordverklaring nodig. Als dit bij uw zorgverzekering het geval is, nemen wij met uw zorgverzekeraar contact om dit in orde te maken. U hoeft hier niets voor te doen, wij hebben hiervoor enkel uw verwijzing van u nodig. Na akkoord van uw zorgverzekeraar gaan we aan de slag met uw product.

5. Orthopedische schoenen: We beginnen met een pasfase. U mag een paar proefschoenen een week thuis gebruiken om te ondervinden of ze in alle opzichten goed passen.
    Semi-orthopedische schoenen: U kiest een model en kleur uit en wij bestellen de gewenste schoenen voor u.

6. Orthopedische schoenen: Daarna gaan we de schoenen afpassen. We voeren de nodige correcties uit en u kiest een model en uitvoering die u het mooiste vindt.
    Semi-orthopedische schoenen: Na ontvangst van de bestelling (levertijd ongeveer 3 weken) nemen wij contact met u op om de schoenen te passen.

7. Orthopedische schoenen: Nu worden uw schoenen vakkundig vervaardigd. Reken op een levertijd van maximaal 12 weken.
    Semi-orthopedische schoenen: Reken hier op een levertijd van maximaal 6 weken. Zijn er aanpassingen nodig dan worden die uitgevoerd.

8. U krijgt een telefoontje van ons: uw schoenen zijn klaar! Onder het genot van een kopje koffie komt u de schoenen passen. U krijgt dan advies over uw product en uw eventuele vragen worden beantwoord. Wanneer alles duidelijk en naar wens is, kunt u de schoenen meenemen. Ook krijgt u van ons een onderhoudsproduct naar keuze van Collonil cadeau.

9. Voor alle producten houden wij een inloopperiode aan van 3 weken. Wanneer u merkt dat uw lichaam moet wennen aan de schoenen/voorziening(en), dient u de eerste week de draagtijd op te bouwen met een uur per dag. Na deze week loopt u nog 2 weken hele dagen. Mocht u in de inloopperiode merken dat uw klachten verergeren of
de schoenen/voorziening(en) niet aan uw verwachtingen voldoen, adviseren wij u een controle afspraak te maken.